22.8.16

E, 3436. päev: lõiked, L+L, kuidas pildistada Kuu nägu

Ilmumas on arhitektuuriraamat Manual of Section, mis olevat esimene raamat, mis on täielikult pühendatud sellistele arhitektuurijoonistele nagu lõigetele. Põnev!
 
Saabuvad neiud L+L. Algsed nimed A+V ei sobinud, sest mõlemal on rõngas samas jalas ja samal pool kui I-l, kes teadupärast on naisterahvas. Dirty old man Ä ajab viie minuti pärast bakenbardid puhevile, laseb kuuldavale kogu oma repertuaari/sõnavara ja lendab lähimat neiut ahistama. (Ette rutates aga mainitagu, et L+L ennast ahistada ei lase, õhtuti sekkume ka meie, nii et paar päeva ajab frustreerunud Ä neiusid söögi juurest ära, mida muidugi lahendame sellega, et paneme sööki nii paljudesse kohtadesse, et Ä kõikjale ei jõua. Rahuliku kooseksisteerimiseni kulub paar nädalat, kuni poolest septembrist tüdib I oma kuue muna haudumisest ära ja hakkab neiusid kiusama ka ise.)
 
Kunagise õpi- ja töökoha itimees on pand FB-sse foto, kus Kuu paistab pilvede vahelt. Keegi tema eakaaslane kommeteerib, et tore, aga veel parem oleks, kui pildil oleks näha ka Kuu pind. Millele vastan, mõeldes, et mida see vanahärra fotograafiast ikka teab. Seletan põhjalikult, kuidas sellist pilti on n-ö kääride ja liimita teha raske, ja just samal hetkel, kui kommentaari ära saadan, meenub, kus ma seda nime tean: minuaegne dekaan, vbl koguni hilisem rektor. Piinlik; selle peale loota ei saa, et äkki ta mind ei mäleta, sest esiteks oli teaduskonnas välismaalasi vähe ja teiseks umbes kevadel 1995 saadeti mind kahepäevasele koolitusele International Negotiation Skills, kus meie teaduskonnast oli inimesi ainult kaks: mina ja dekaan, ning koolitus keskendus muu hulgas sealmaal täiesti tundmatule asjale small talk, ning ühes kohas, kui nõupidamine oli jooksnud täiesti rappa (et nõupidamise pooled oleksid nagu üksteist varem kohanud, aga kus?), mõtles dekaan välja täiesti ootamatu asjade käigu: ta ütles äkki, et oleme kohtunud küll, siis, kui talle (näitab näpuga minu poole) anti majanduse Nobel!! Mille peale koolitajad pidid suurest naerust kukkuma toolilt maha ning teised seltskonnad jätsid oma läbirääkimised katki ja tulid vaatama, mida me nii kõvasti naerame. (Koolitajad olid vennad, inglased, ja sattunud kodumaalt kaugele nõnda. Üks võttis sealtmaalt naise ja pulmas veenis teist poega isa, et ärgu tema nii kaugelt naist võtku, kaugele käia. Seepeale see teine vend: But she had a sister.)

No comments: